NeoCounter

četvrtak, 17. travnja 2008.

Hajduk-dite puka

Glavna tema ovih dana je Hajduk ,počevši od crne kronike do burze, svugdi se spominje preoblikovanje kluba u dioničko društvo a zaintersirane strane guraju svoj model ka najbolji a pala je već i jedna žrtva a to je bivši predsjednik uprave Željko Jerkov koji nije dugo izdržao na užarenoj stolici te je podnio ostavku na tom mistu jer nije prošao njegov model pretvorbe. "Kroz stečajni postupak izašlo bi se iz crne zone poslovanja, prekinuo bi se rad preko paralelnih računa i mi bi stvorili zdravu osnovu i zdravi klub, koji, imamo uvjerenja i iz HNS-a, ne bi izgubio nijedan sportski atribut. Ni odlazak u 3. ligu? Ni slučajno!", rekao je bivši predsjednik Uprave Hajduka. Nakon odlaska Jerkova, vodstvo Hajduka preuzima Mirko Klarić vijećnik iz redova Hdz-a koji ima sasvim drugi model pretvorbe kluba koji bi trebao postati sportsko dioničko društvo u skladu sa Zakonom o športu. U izjavi za Slobodnu Dalmaciju potpredsjednik Skupštine Hajduka Mirko Klarić ustvrdio je da osim duga državi, koji iznosi 242 milijuna kuna, ostatak od oko 50 milijuna "zapravo je knjigovodstveni dug" te je potrebno vratiti samo 25 milijuna kuna, koje će se namaknuti prodajom dionica navijačima i drugim zainteresiranim dioničarima. Vrijednost Hajduka znat će se nakon utvrđivanja temeljnog kapitala i nakon što se vidi interes za kupnju dionica.

Prema planu u vlasničku strukturu Hajduka prvo ulazi Grad Split koji upisuje dionice temeljem vrijednosti stadiona i eventualno novog ulaganja, zatim sadašnji članovi kluba imaju pravo upisa dionica Hajduka, i to u dva kruga, ovisno o njihovom interesu.

Preostale dionice mogli bi dobiti svi ostali zainteresirani građani Hrvatske, s tim da se dio vlasništva u Hajduku mora rezervirati za sadašnje vjerovnike koji pristanu svoja potraživanja pretvoriti u dionice.

Zašto sam napravija ovi post na temu Hajduka je to što su gore kod nas većina navijači Hajduka tako da će ih ovo najvjerovatnije zanimati.

S konferencije za medije

Jedino će se kupnjom dionica od navijača unijeti svjež kapital u klub, dok će u svim ostalim slučajevima to biti tek pretvaranje dugova u dionice. Naš cilj je da budemo strateški partneri kluba, a ne jednokratni donatori novca. Želimo zajedno s Hajdukom graditi budućnost kluba” - glasnogovornik Kluba navijača, Dado Lelas. Ovde bi samo na kraju napomenija da je klub u velikim dugovima a u kuloarima se spominje da ima još dugova koji će naknadno isplivati tako da bi trebalo biti oprezan s kupnjom dionica jer sada kako stvari stoje ide se na osjećaje navijača,Torcidu se mobilizira i uči je se dioničarstvu što mi je sumnjivo odmah u startu.Ovde ću vam stavit link od Hajduk-dite puka di možete podrobnije pročitati o ovom projektu i nadam se prije nego što donesete odluku dobro razmislite a ja vam neću ništa sugerirati.

Nema komentara: