NeoCounter

ponedjeljak, 23. veljače 2009.

HAJDUK NA VRHU HNL-a!!!

Nogometaši Hajduka nakon dvije i pol godine svladali su Dinamo na Poljudu i nakon 918 dana skinuli ga s prvog mjesta na ljestvici hrvatskog prvenstva. Toliko iščekivani 201. derbi, u kojem opet nije bilo igre, ali je bilo borbe i raznih uzbuđenja napretek, pripao je Hajduku. Jedna slučajna ruka u živom zidu usmjerila je vodu na domaći mlin u trenucima dok je Dinamo bio bolji, a kako je u idealnom trenutku po domaće pao i drugi, baš derbija vrijedan pogodak, za 2-0, povratka za 'plave' nije bilo

Početak kasnio 18 minuta zbog konfeta

SPLIT - Početak derbija na Poljudu kasnio je punih 18 minuta. Razlog odgodi bila je pretjerana sklonost domaćih navijača koreografiji. Naime, uoči početnog udarca sa krova Poljuda bačena je nebrojena količina bijelih papira, koji su za nekoliko trenutaka pretvorili travnjak Poljuda u bijelu plohu. Naravno, o regularnim uvjetima u tim trenucima nije bilo ni govora pa je sudac Bebek poslao obje momčadi u svlačionicu. Nakon što su organizatori donekle stvorili uvjete za igru, svoj obol užarenoj atmosferi dali su navijači Dinama. Njih nešto više od tisuću zasmetala je intervencija vatrogasaca koji su vodenim šmrkovima gasili požar u “kavezu”. U jednom trenutku BBB-ovci su krenuli u obračun s policijom. Međusobna razmjena udaraca trajala je nekoliko minuta, sve dok policiji nije stigla pomoć kolega.

Junak Senijad Ibričić

Iako ga nismo izabrali za igrača utakmice, zaslužio je epitet junaka kako zbog pogotka koji je psihički dotukao goste. I to kakvog! U maniri Mikija Rapaića. Ibro je od Rapaje naslijedio i ovacije Hajdukovih navijača pri izlasku s travnjaka, a ako rasplet prvenstva završi pobjedonosno za 'bijele', taj će gol biti upamćen vječno.

Tragičar Robert Kovač

Kapetan hrvatske reprezentacije nije pružio onakvu igru kakva se od njega očekivala. Trebao je biti iskusni vođa obrane, a upravo je on napravio veliku pogrešku nakon koje je Hajduk postigao drugi pogodak. U 51. minuti oklijevao je na Dinamovoj polovici s iznošenjem lopte nakon čega mu ju je Kalinić oduzeo i proslijedio Ibričiću koji postiže pogodak za 2-0.

Izvor Jutarnji hr.

Pogledajte eurogol Senijada Ibričića za Hajdukovu pobjedu nad Dinamom.

Nema komentara: