NeoCounter

subota, 12. travnja 2008.

Sindikalni prosvjed na Trgu Bana Jelačića

Danas je u Zagrebu održan sindikalni prosvjed u organizaciji hrvatskih sindikata a više o tome pročitajte na Index.hr . a ja vam ovde prenosim najosnovnije informacije s prosvjeda.

U SREDIŠTU Zagreba na Trgu Bana Josipa Jelačića u podne je počeo veliki sindikalni prosvjed na kojem se, prema neslužbenim procjenama, okupilo između 25 i 50 tisuća ljudi.

Predstavnici sindikata tvrde kako je u Zagreb došlo oko 350 autobusa s prosvjednicima, a prema njihovim tvrdnjama u centru grada skupilo se čak 60 tisuća članova sindikata i prosvjednika. Osim prosvjednika iz čitave Hrvatske, u Zagrebu su došli i predstavnici sindikata iz BiH, Slovenije, Mađarske i Poljske.

Sindikalci opovrgavaju tvrdnje koje su navodno došle iz zagrebačke policije, a prema kojima se na trgu skupilo "svega" 15.000 ljudi, te su pozvali policiju neka ih "dođe prebrojati". Očekivano, prosvjed je ocijenjen veličanstvenim i povijesnim.

Prije početka govorancija, okupljenim je prosvjednicima prikazan kraći video film s izjavama hrvatskih političara od kojih su najčešće prikazivani Ivo Sanader i Andrija Hebrang "pobrali" najviše zvižduka negodovanja. Snimke s izjavama političara bile su popraćene stihovima Alke Vuice; "laži, laži, laži me".

2 komentara:

Anonimno kaže...

dajem potpunu podršku sindikatu,svi na ulice,radnik

Anonimno kaže...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Câmera Digital, I hope you enjoy. The address is http://camera-fotografica-digital.blogspot.com. A hug.